Roadtrip to Kuantan

Nu är vi hemma igen efter en tur till Kuantan på östkusten!

Vi bodde på Hyatt Regency Resort, ett jättebra ställe må jag säga. Nära stranden, ca 20 meter och pooler, duschar och poolbar. :) Egna restauranger och finfint ordnat. Helnöjd! Slapp sanden överallt då det fanns många ställen att duscha av den på! :) Ice Mocca smakade gott vid poolkanten kan jag säga! :) Barnen var supernöjda och badade mest i poolen, då Emil verkar utvecklat en fobi för havet. Leka på stranden går bra under vissa premisser men bada i havet är bara äckligt! Ellie är däremot tvärtemot! :) Lite svårt göra båda till lags då. :)

Vi kom fram fredag eftermiddag, vilket var ganska skönt då barnen sov mest hela vägen till Kuantan. Vi pausade för lunch en gång sen blåste vi bara på. Det blev direkt hoppa i poolen och bada, sen skulle vi handla lite grejor till kvällen så vi drog ut med bilen till närmsta affär. Det blev dock lite gå över ån efter vatten då vi efter ett tag insåg att allt låg nära hotellet, men så är det alltid när man är på ett nytt ställe. :) Vi tankade i barnen lite mellis och promenerade längs stranden. Lite roligt var att vi såg massa tygtigrar liggandes kring restaurangerna, vilket vi snart insåg berodde på aporna. Och rädda blev det när personalen på restaurangen viftade runt med tigrarna, sprang utav tusan! Dock är de det mest välgödda apor jag sett på länge, riktiga tjockisar! Så de mumsade nog gott på alla turisters left-overs! :)
 
Emil och Ellie hittade åt hyrbilstältet! :)
 
På kvällspromenaden.. 
 
Vid utsiktstornet
 
 
 
 
 
 
 
McDonalds-apan
 
Efter kvällsprommisen drog vi tillbaka på hotellet för Buffé, skaldjur i olika former utlovades och jag blev ruskigt besviken. Helt ok mat men inte för det priset. Och skaldjursbuffén var bara en del i alla andra maträtter som serverades, barnen åt för fulla muggar av satays som fanns så det var bra men utöver det var jag lite moment 22. Men god mat, vi åt oss mätta. :)
 
Efterrätt på buffén. Smakade gott! :)
 
Sen blev det dags för oss att dra oss till rummet, barnen var rätt trötta och vi hade ju lovat lite film och pips! 
 
 
Och sen när papps la barnen smet mamman ut för detta:
 
Frozen margarita på en strandbar. Heelt underbart i värmen o mörkret att bara njuuuta! :)
 
 
Morgonen därpå var det dags för strand, pool och ännu mera bad! :) Vi kastade i oss lite frukost, bytte om och började i poolen! Där badade vi tills fingrarna var russin! Senare blev det sen lunch på McDonalds och sen lite lek för Ellie och sova för Emil. Sen bad igen! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ooops! Sand i munnen! :)
 
 
 
Ellie ritar i sanden! :)
 
 
Efter badandet och spring på stranden blev det slita med sig trötta och "jagvillintegåpårummetjagvillbadamera"-småtroll för välbehövlig dusch och lite mys. Sen tänkte vi ta ett lokalt hak men skicket på barnen var sådär så enklast blev det att bara gå på hotellets restaurang. Dock denna gång blev det a-la-carte-menyn, och gott var det! Barnen trådde i sig 5 satays, mitt ris och allt annat på tallriken som gick äta. Löken lämnade de dock :) Jag åt chinese beef (åååh saknar den redan) och Fredric tog nån specialare som också smaskade gott i munnen! :) Efter tog vi en promenad på stranden i månskenet..
 
Någon är JÄTTETRÖTT!
 
 
 
Finaste Ellien kollar in månen! :)
 
När vi väl kommit oss på rummet tog det inte många minuter för varken Ellie, Emil eller päronen att somna! Vi däckade rätt bra. Och sov! Hela natten till halv 9. :)
 
En helt mysig helg! Och snart kommer Bosse och Ing-Marie på besök. Då är det inte många veckor kvar innan vi ska till Lankawi, och heller inte många veckor kvar tills vi åker hem till Sverige igen. :)

Kommentarer
Postat av: Erika

Ser helt underbart ut! Vi saknar er här i höstkylan. Kramar

Svar: Det var mysigt! :) Malaysia är inte ett tokigt land faktiskt! Mycket fint att upptäcka! :) Är inte helt emot en resa till hit när barnen är äldre.
Saknar er med! Men snart är vi hemma!
Maria

2012-10-03 @ 13:00:10
URL: http://lillaica.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0