Fraser Hill

Just landat i fåtöljen på "Malaysia" som Ellie säger om vår lägenhet! En heldag uppe i bergen blev det! Riktigt skönt och riktigt härlig temperatur, tror inte det varit varmare än 25 grader och lite friska vindar gjorde gott för själen!
Fraser Hill kan ni läsa om HÄR

Vi försovde oss lite så vi kom iväg lite sent, men så kan det bli ibland. Vi hade beräknat 10 mil i bil, "som att köra till Umeå! Fast man slipper fartkameror". Det citatet lär jag få äta upp då vägen dit var inte jättebra och dessutom var stigningen upp till Fraser Hill gigantiskt och vääääldigt slingrig!
Dock var det väldigt vackert och man tappade andan så sjukt fantastiskt fint det var!
 
Denna bild är helt oredigerad. Ni ser ljuset! :)
 
 
 
 

Detta är gps-bilden. Dock är den på den lite mindre slingriga vägen.. :)
 
 

Vi hade läst om att man kunde förbereda på sig att man kunde bli åksjuk. Tack till den som skrev detta för jag hade då packat handdukar och ombyten i sinne, vilket var tur för båda barnen blev åksjuka och kräktes jag vet inte hur många ggr! :P Ellie gick ut hårdast först och när hon lugnat ned sig började Emil kräkas. Pust och stön! Men Ellie var så tapper, hon längtade till hästarna som fanns på berget så hon kräktes, sa "det gick bra" och "när är vi framme hos hästarna?". :) Sötis! Emil sa inte ett knyst, kräktes och sa inte ett ord till heller. Alarmet gick hos Ellie istället "Eeeeemil har kräkis"
 
Vi hittade dock en rastplats med ett vattenfall där vi kunde tvätta lite kläder och fika, och bara vila från den slingriga vägen, vilket barnen uppskattade! Vi hade även där lite sällskap av hungriga apor men de höll sig borta från att sno mat denna gång! :)
 
 
 
 
 
När vi äntligen kämpat oss genom bilresan och alla kräksfadäser så kom vi äntligen upp till Fraser Hill!
Världens mysigaste ställe, små hus, slingriga vägar och massor med natur! Vi begav oss direkt till the Paddock, ett ställe där de har pensionerade galopphästar som får gå som turhästar de sista åren i livet. Väldigt välskötta må jag säga och de såg ut att må bra! 
Ellie som längtat hela dagen efter att rida hoppade direkt upp och sen ville Emil rida med mamma. Han som skulle leda oss undrade om vi ridit förut och ja, det har vi ju så vi fick minsann styra själva. Så svårt det kunde vara på en ovalbana? ;) Men mannen skrattade gott åt Emil som skrek "hoppla Zeb, fortare fortare!"
 
Lyllig Ellie! :)
 
 
Efter ridningen blev det lite lunch och leka i lekparken som fanns däruppe. Vi försökte även lokalisera ett vattenfall som skulle vara populärt men det enda vi hittade var en rasad väg och en massa uppförslut när vi skulle vända tillbaka, men motionerad blev man i alla fall! Inte helt lätt springa uppför ett berg där det lutar kraftigt med vagnar och packning! (till och med nedför var jobbigt då man var tvungen hålla emot hela tiden så man inte skulle trilla i backen)
Vi försökte också leta åt en jordgubbsfarm men gps'en hade nog lurat oss för en lokalare sa att inte i Fraser Hill, möjligen Genting Highlands. Måste dit också då! :)
 
 
Det blev sen eftermiddag och vi beslöt att vända hemåt till KL. Dock hade vi sett ett vattenfall som var välbesökt precis när stigningen mot Fraser Hill började så vi siktade mot det! Lite bad skulle det bli i alla fall! :)
Dock lite halvbra bilder då det var riktigt fuktigt därnere vi badade :)
 

Kollar på utsikten! :) Fantastisk!!!
 
Vad är detta för blomma? Är det en sorts änglatrumpet?
 
Vi har varit här! :)
 
 


 
Emil gillade inte botten riktigt, ;) Ellie däremot traskade, klättrade på som vanligt! :)
 
 
 
 
 
Tror båda barnen njöt av det svala vattnet som jag gjorde. :) Men barnen var nog en lika stor attraktion där som platsen i sig, många som kom fram och kikade, pratade och skulle busa. De börjar nog vara lite trötta på uppmärksamheten. Men, de flesta är rätt respektfulla men nog är det någon som då och då ska pilla på Emils hår eller nypa Ellie i kinderna, vilket är rätt tröttsamt. 
Vi träffade även på campare där vid vattnet, de var nog rutinerade sådana för de hade då rent höns med sig! Frukost och middag i ett! ;)
 
Sista ombytet vi hade kvar, på både barn och mamman blev det efter badet. Sen hem mot KL innan fler olyckor och blöta turer! ;)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0