Varit i paradiset en kort sväng...

Vi hade ju planerat en resa till Pangkor Island, Fredric hade bokat resan långt innan vi kom hit. 25 mil avverkades per bil och sen en dryg halvtimma ut till sjöss innan vi var framme. Väl där så blev det en rosa taxibuss, utan bilbarnstolar, utan bälten och hjärtat i halsgropen. Slingriga vingliga smala vägar som gick backe upp och backe ned innan vi var framme! 
 
Men ooh så skönt det var! Tystnaden, lugnet, hakuna-matata-lunken som var var som balsam för själen! :) Jag är ju en naturmänniska om jag får välja och storstadsljuden kan driva mig till vansinne, därför var det så skönt med en liten brejk mitt i. :)
 
Vi kom fram till byn Teluk Nipah, och skulle bo på Nipah Bay VIlla. Ett urmysigt hotell men vi fick nog det fulaste rummet. När jag gick mot rummen förbi små stugor och mysiga små stigar och hamnade på en länga, till ett rum på 8 kvadrat med2  dubbelsängar som upptog mestadels av rummets yta, kände jag mig lite lurad. Men vad gör det, när man har naturen, stranden och allt omkring, skulle ju bara sova i rummet ändå. :) Men tips till er; satsa på chalets om ni bokar, mycket mysigare än trista rum. :)
 
Mesta av dagen spenderades på stranden, Emil hann skita på mamman varpå mamma, vagn och barn hamnade på tvätt i havet.. Såklart sket han på mig när jag var mitt i ett samtal med en trevlig ortsbo som kunde lite svenska, omringad av turistkoreaner/kineser...
 
På kvällen blev det sökande efter en öppen restaurang och till slut hittade vi en! (lite irriterande dock med att de inte har öpppet på restaurangerna här före 18. Dock om det har med ramadan att göra vet jag inte ännu).  Åt den goooodaste maten jag ätit hittills (eller om det berodde på att jag var vrålhungrig vet jag inte) men mätta och belåtna återvände vi sedan till rummet.
 
 
Paradiset! :)
 
Gungor och hängmattor fanns upphängt längs hela stranden! :)
 
Begrava Alva i sand var kul! :)
 
Såhär ser det ut efter Emil gjort nr 2 på mamma o vagn.. :)
 
Lilla fågeln som satt längs vägen.. :)
 
Ingången till hotellet.
 
Gångarna mellan chalets och upp till vårt rum
(alva o ellie som sitter o slappar)
 
Sunset! <3 Sååå underbart vackert!
 
Det här är livet mina vänner! 
 
Skippa cocacola när ni är på Malaysia och satsa på dessa. Färskpressade juicer! 
Denna är vattenmelon och ooooh såååå god!!! :)
 
Glass till efterrätt! :) Finaste barnen! :)
 
9,20 morgonen därpå, vaknade vi i lugn o ro. Jag försökte övertyga Emil om att det att det var mitt i natten tills Fredric påpekade vad klockan var.. Ooops! Panik till frukost och panik till stranden! Det var  underbart gå ut och höra fågelkvitter, och nåt annat naturljud istället för stadens larm!
Tog en annan strand, Coral Beach, och bara njöt av vad livet kunde erbjuda. Som den dagen innehöll 2 bajserier på stranden, en vattenskoter där Alva körde som hon stulit den (men lyllig var hon!) , krabbor, koraller och sand till tusen! Och sol! :)
Lunch blev på Daddys Cafe där en apa hoppade upp på vårt bord och snodde vårt ris. De är inte jättetrevliga ibland de där aporna, skenet bedrar! :) Dock laddade vi om med glas med vatten ifall den skulle återvända..
God mat, usel service men va sjutton, allt var liksom förlåtet därute. :)
 
(Ser ni Alvan flyta därute?) :)
 
Busunge, som inte uppskattade vattnet men stranden desto mer. Dock ville han hem först av oss alla. :)
 
 
Loella guppade i vågorna. :)
 
Alva testade vågorna också..
 
Förberedelser inför....
 
Pappan och Alva drog iväg på vattenskoter!
 
Alva fartdåre. ;)
 
Emil- mammas egna apunge!
 
 
Apor som snor mat från bord.. :)
 
 
 
Rosa taxin som vi åkte!
 
 
Åååh vad jag längtar tillbaka. Hit ska jag återvända om jag får en chans till! <3
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0